Átlagos tápérték 100 ml termékben |
Energia |
210 kJ / 50 kcal |
Zsír |
0 g |
- amelyből zsírsavak |
0 g |
Szénhidrát |
12,4 g |
- amelyből cukrok |
12,1 g |
Fehérje |
0,2 g |
Só |
0,033 g |
A SZŐLŐ BEMUTATÁSA ÉS POTENCIÁLIS HATÁSAI:
- Inaktiválja a vírusokat.
- Csökkenti a fogszuvasodást.
- Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek állatkísérletekben rákellenes hatásúnak bizonyultak.
A NÉPHAGYOMÁNY
- „Az alma mellett a szőlőt szokták a gyümölcsök királynőjeként emlegetni. A szőlő a különböző diszpepsziák (emésztési zavarok), a lázas állapotok, a máj-és vesebetegségek, a tüdő és a csontok tuberkulózisa, az aranyér, a visszerek, a csontvelőgyulladás, a gangréna, a rák és más rosszindulatú betegségek kezelésére alkalmas.” Legalábbis a New Yorkban praktizáló Dr. AMI. Liebstein így jellemezte a szőlőt kollégáinak 1927-ben. A rá következő évben a Dél-Afrikában élő Johanna / Brant könyvet írt The Crape Cure (A szőlőkúra) címmel, amelyben 4 7 arról számol be, hogy nőgyógyászati rákját szőlővel gyógyította meg. A szőlőkúra sok kontinensen örvendett nagy népszerűségnek, és a könyv Európa egyesrészein a mai napig is kedvelt mű.
SZÓLÓLÉ
- A szőlőlé fő kémiai alkotórészei: fiavonoidok, pericillin, polifenolok, szénhidrátok (szőlőcukor, szerves növényi savak, aminosavak, nyomelemek, ásványi anyagok (nátrium, kálium, kalcium, fluor, foszfor, magnézium, vas), vitaminok (AB1, B2, Bé, E, C).
- A szőlőlé hatása: Magas természetes szőlő-és gyümölcs cukortartalma révén ideális energiaforrás. A szervezet könnyen lebontja és gyorsan hasznosítja ezeket az egyszerű cukrokat. Erős antioxidáns, védi a fehérjéket és a sejtek genetikai állományát, illetve segít a károsodott sejtek regenerálásában. Méregtelenítő hatású, tisztítókúrák" kedvelt módszere a szőlőkúra. Víz- és hashajtó, javítja az emésztést, segíti a gyomor-, epe-, májműködést, étvágyjavító. Fájdalomcsillapító gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, véd a fertőzésektől, roboráló, immunerősítő, antiallergén. Védi a bőrben a kollagén- és elasztinszálakat. Csökkenti a szívinfartktus kialakulásának kockázatát, szabályozza a koleszterinszintet. Csökkenti a vérszérum lipidszintjét, erősíti az erek falát, késlelteti az érszűkület kialakulását, mérsékli a vérlemezkék tapadóképességét, így gátolja a vérrögképződést. A polifenol képes átjutni az agyvérgáton, ezáltal az agysejteketis védi a károsító hatásoktól. (A fenolos vegyületek a szőlőmagban és a kocsányban halmozódnak fel, ezek határozzák meg a borok ízét és aromáját.)
- Alkalmazás: Tisztítókúrák során hetente egyszer érdemes szőlőnapot tartani. Ezen a napon kb. 1,5 1 szőlőlevet kell elfogyasztani a nap folyamán egyenletesen elosztva. A szőlő levén kívül csak ásványvíz vagy méregtelenítő hatású tea (pl. zöld tea) fogyasztható, más táplálék nem. Így tehermentesíthetjük emésztőrendszerünket, ezáltal egész szervezetünk kitisztul, felpezsdül, Másnap frissen, megfiatalodva ébredünk. Naponta 2-3 dl friss szőlőlé ajánlott - a szokásos napi étrend mellett - leromlott fizikai állapotú, erőtlen betegeknek. Magaskalória- és vitamintartalma, valamint étvágyfokozó hatása a daganatos, ill. műtéten átesett egyének erőnlétét fokozza. Ezenkívül használható fertőző, lázas állapotokban, máj- és vesepanaszok esetén, ill. szem- és bőrbetegségek kezelésére.
Források:
Jean Carper: Ételpatika. Best Books. Budapest, 2001.
Tóth Gabriella (szerk.): Bioterápia kézikönyv. Lectum kiadó. Szeged, 2003
Minőségét megőrzi:
A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, +2 oC -tól +25 oC-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75 % páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől.
Fogyasztási javaslat:
Felbontás után hűtve tárolja és 3 napon belül fogyassza el.
Kiszerelés:
1000 ml
Származási hely:
Ukrajna
Forgalmazza:
Aprit-Hungary Bt.
4600 Kisvárda, Török út 34